Kunst en kinderyoga: een mooie match

Voordat ik kinderyogadocent werd, werkte ik in de culturele sector, onder andere bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ik geloof dat in deze tijd de rol van kunst en voorstellingen heel mooi aansluit bij de behoefte aan zingeving, aandacht en rust in de maatschappij. Een klassiek concert is ongeveer het tegenovergestelde van hoe mensen tegenwoordig leven. Je moet circa drie kwartier aan een stuk zitten en luisteren, zonder opsmuk of afleiding. Zo komt een ervaring binnen en kan het een enorme impact hebben. Tijdens kinderyoga leer ik kinderen onder andere om met aandacht waar te nemen. Met kinderyoga stimuleer ik ook de fantasie en creativiteit van kinderen (en die van mezelf). Ik vind het inspirerend en mooi om mijn liefde voor dans, kunst en muziek te combineren met kinderyoga. Vandaar ook dat ik kinderyoga graag aanbied bij culturele instellingen en evenementen.

Opties voor kinderyoga bij culturele instellingen en evenementen

Voorprogramma kindervoorstellingen

Kinderyoga leent zich goed als voorprogramma voor kindervoorstellingen. De muziek en/of het thema integreer ik in de les. Ik maak veel gebruik van klassieke muziek en er zit regelmatig dansexpressie in mijn lessen. Zo ervaren de kinderen de voorstelling als het ware eerst zelf en kan de betrokkenheid groeien.

Kinderactiviteit/kinderprogramma musea

Ook voor kinderprogramma’s binnen musea, is kinderyoga een leuk alternatief. Tijdens de yogalessen heb ik regelmatig ruimte voor creatieve expressie en ook neem ik de collectie of een kunstvorm en/of -stijl als inspiratie voor de les. Een samenwerking hierin is ook mogelijk. Het creatieve onderdeel kan dan na de les worden geleid door bijvoorbeeld een kunstenaar.

Kinderyoga op familiefestivals

Tot slot is kinderyoga een leuke activiteit tijdens festivals die geschikt zijn voor gezinnen. De ouders kunnen kijken of een rondje zonder kinderen maken en de kinderen hebben een activiteit die echt speciaal voor hun is.

Zo ziet een kinderyogales eruit.

Tarieven*

Per uur/losse les                             € 60,50

Dagdeel (4 uur)                               € 220,-

Hele dag (8 uur)                              € 400,-

*Alle tarieven zijn inclusief BTW en exclusief reiskosten. Tarieven voor culturele instellingen en events zijn exclusief eventuele kosten voor materialen (max. €10,- extra). Aan deze tarieven kunnen geen rechten worden ontleend.